Van segítség az ABS kocka meghibásodása esetén

0
889
segítség hívása

Az ABS rendszer ma már minden modern autóban megtalálható, ami azt jelenti, hogy ezekben az autókban az ABS kocka is jelen van. Ez a sokak által csak hidraulikatömbnek nevezett elektronikus alkatrész az említett ABS rendszer blokkolásgátló nyomásszabályzó modulja, mely nélkülözhetetlen az ABS működéséhez. Azonban sajnos az ABS kocka idővel szinte biztosan meghibásodik, mivel komoly behatások érik az út során.

Miért hibásodik meg az ABS kocka?

Az autóban a legtöbb alkatrész idővel megadja magát, melynek oka elsősorban az idő vasfoga. Magyarán egész egyszerűen elhasználódnak. Viszont az ABS kocka esetében általában nem ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy szélsőséges hatásoknak van kitéve az alkatrész menet közben, mivel az autó motorterében helyezkedik. Emiatt erős rázkódás és komoly hőhatás éri utazás közben.

Honnan lehet tudni, hogy meghibásodott az ABS kocka?

Sajnos az autó diagnosztikai rendszere sok esetben cserben hagyja az embert, ami azt jelenti, hogy még akkor sem világít az ABS lámpa, ha más jelekből egyértelműen kiderül, hogy baj van. Emiatt fontos tudni, hogy milyen jelek utalnak arra, hogy az ABS kocka meghibásodott. Erről a rewopro.hu weboldalon bővebb információk is elérhetők.

A leggyakoribb jelek a fékpedállal kapcsolatosak. Ha becsúszik az alsó holtpontig, vagy csak nagyon lent fog, akkor az semmiképp sem jó jel. Körülbelül olyan érzésed lehet, mintha a fékrendszer levegős lenne. Ha fékolaj szivárgásra leszel figyelmes, akkor sajnos az egyfajta megerősítés, hogy valóban gond van az ABS kockával.

Vannak olyan autótípusok, melyek esetében a piros lámpánál állva, miközben nyomod a fékpedált, arra lehetsz figyelmes, hogy a fékpedál lassan elkezd becsúszni. A fékhatás még érzékelhető, azonban ez semmiképp sem jó jel.

Érdemes tisztában lenni vele, hogy az ABS kocka meghibásodása nem egyenértékű a teljes ABS rendszer hibájával. Mindössze a hidraulikatömb cseréjére van szükség. Viszont nem mindegy, hogy a csere milyen formában történik meg.

Bontott helyett javított ABS kocka

Sajnos a bontott alkatrészek idővel újra meg fognak hibásodni. Emiatt sokkal okosabb döntés az ABS kocka javítás. A Rewo Pro Kft. minden autótípus ABS kockájának felújítását vállalja. Az ABS kocka javítása rendkívül komoly tapasztalatot és szakértelmet igényel. A Rewo Pro Kft. szakemberei ennek birtokában vannak, illetve rendelkezésre áll a javításhoz szükséges eszközpark is.