Tető építés a XXl. században

0
418
teto építés

A természetes mivolta és a könnyű megmunkálhatósága miatt a fa, mint építőanyag rendkívül közkedveltnek számít az építőiparban már időtlen idők óta. Ez valószínűleg még hosszú ideig változatlan marad. Amin viszont érdemes változtatni, az a munkafolyamatok hatékonysága.

A tető építés új generációja

A technológiai újítások manapság már lehetővé teszik, hogy a tetőszerkezetet ne helyben készítsék el. Elvégre mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy miként zajlik egy ház felépítése. Az első az alap elkészítése, majd jöhetnek a falak és végül a tetővel zárul a sor. Viszont a tető építés sokkal kevesebb időt vesz igénybe, ha a szeglemezes megoldás mellett döntünk. Ez tulajdonképpen a tető építés automatizált változata, amely egy modern üzemben megy végbe és nem a helyszínen történik, mint az ácsmunkák esetében.

Előnye a pontos tervezés, ami miatt kevesebb hulladék marad hátra a kivitelezés során. A felesleges faanyagra kidobott pénzként is tekinthetünk, viszont ez minimálisnak számít a szeglemezes tető építés alkalmával, a korszerű technológiai megoldásoknak hála. Mivel a kivitelezést egy automatizált rendszer végzi, ezért sokkal gazdaságosabbá válik a megvalósítás, hiszen így nem kell külön munkadíjat fizetni egy tetőépítő csapatnak.

A szeglemezes tető építés költéshatékony megoldásai

Természetesen nem azért gazdaságosabb, mert spórolnak az anyagminőségen. Éppen ellenkezőleg! A tető építés során kitűnő minőségű osztrák faanyag kerül felhasználásra. Viszont az újragondolt tervezésnek hála a tetőszerkezetet szeglemezek rögzítik egymáshoz, ezért nincs szükség csavarozásra sem. Ezzel a technológiával egy különösen merev szerkezet hozható létre, amely az időtállóság tekintetében is remekül teljesít. Nem beszélve arról, hogy nincs szükség szilárd födém építésére sem. A méreteket úgy határozzák meg, hogy a tető alsó öve helyettesítse a vasbeton födémet. Az előregyártott részek összeszerelve érkeznek a helyszínre, amiknek az elhelyezése és összeállítása minimális időt vesz igénybe.