A tökéletes házi tészta elkészítésének titka

0
360
házi tészta

A tökéletes házi tészta elkészítése, bár nem ördöngös feladat, mégis hordoz magában egy-két olyan buktatót, amely könnyen a projekt sikertelenségéhez vezethet. Már az alap hozzávalók összeválogatását is fokozott körültekintéssel kell kezeljük, hiszen máskülönben az eredmény nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeinket.

A legfontosabb hozzávaló: a liszt

Egyáltalán nem mindegy, milyen lisztet használunk a házi tészta gyúrásánál. A tapasztalatok azt mutatják, többen a félfogós liszt mellett teszik le a legszívesebben a voksukat, ám ha igazán maradandó hatásút szeretnénk készíteni, a szóban forgó lisztet fele-fele arányban vegyítsük pizza liszttel.

Mennyi és milyen tojást adjunk a házi tésztához?

A tapasztalt háziasszonyok tanácsát megfogadva, minden 100 gramm liszthez adjunk 1 darab tojást a gyúrásnál, így a tésztánk megfelelő állagú, nem utolsósorban pedig finom lesz. Biztos, ami biztos, vásárlásnál a nagyobb tojásokat tegyük a kosarunkba. A tészta minőségét továbbá meghatározza a tojás sárgájának erőssége is – minél sárgább, erősebb a szóban forgó hozzávaló, annál finomabb a tészta.

Az ideális pitetészta nyomában

Azoknak a háziasszonyoknak, akik otthonosan mozognak a konyhában, garantáltan van a kelléktárában egy minden ízében minőségi, megunhatatlan pitetészta recept is. Megéri egyébként elsajátítani a szóban forgó receptet is, és bár az nem tartozik a legegyszerűbb, legkönnyebben elkészíthető ételleírások közé, az ínycsiklandozó eredmény kárpótol a fáradozásainkért.

Könnyű elrontani

Szétesik, túlságosan száraz vagy kőkemény – a pitetésztát tapasztalat hiányában sajnos könnyű elrontani. A jó hír viszont az, hogy gyakorlattal valódi profikká képezhetjük ki magunkat e téren is.

Hasznos tanácsok egész arzenálja várja a kísérletezőkedvű háziasszonyokat

Az interneten nagyon sok praktikus tippet találhatunk a tökéletes pitetészta elkészítéséhez. Alapvetően el kell döntenünk, hogy a réteges típusát vagy az omlósabb, tömörebb verzióját szeretnénk elkészíteni a tésztának. Az utóbbi, az egyszerűbb kivitelezésének köszönhetően, a kezdő pitekészítőknek nyújt ideális lehetőséget a gyakorlásra.