A legnézettebb tv műsorok

0
384
tv műsor

Nincs is jobb, mint munka után belehuppanni a kanapé párnái közé egy üveg sörrel a kezünkben. Persze szórakozás is kell a pihenés és az ital mellé, ezért máris megragadjuk a távirányítót.

Akik valóban önfeledt szórakozásra vágynak, azok megnézik az interneten a tv műsor kínálatot, hiszen a TV Mustra azonnal elénk tárja a legkedveltebb programokat.

De vajon mit választunk a leggyakrabban a műsorok közül?

A legnépszerűbb adásokból négy az RTL Klub műsor kínálatában szerepel. A listát a showműsorok vezetik, hiszen a nézők rettentően kedvelik ezt a műfajt. Több fajtája is van, mindegyik elég nagy nézettségnek örvend.

A talk show leginkább délután vagy kora este indul. Sok közülük az utca emberét szólaltatja meg, sztárokat mutat be, közéleti témákkal foglalkozik egy igen népszerű showman vezetésével. Ő a házigazda és az ő személye határozza meg a műsor hangulatát. Szerepei igen sokfélék attól függően, hogy éppen mire van szükség: lehet barát, bajtárs, ügyvéd, lelkigondozó, aki a meghívott vendég nézőpontját közvetíti a helyszínen jelen lévő nézők és a tévé előtt ülők felé.

A kötetlen beszélgetős showműsorok titka, hogy a nézők a szereplőkhöz valamiben hasonlítanak. Gyakran az utca egyszerű emberei, akár negatív tulajdonságokkal, mégis megpróbálják őket megérteni és nem kigúnyolni. Egyfajta morális választ próbál adni a felmerülő problémákra.

Az esti showműsorok egy részében már a sztárok kerülnek előtérbe. Hihetetlenül kedvelik a nézők, ha az életükbe betekintést nyerhetnek egy-egy epizód alkalmával. Azt azért nem árt tudni, hogy az interjúk leginkább előre elpróbált, „feljavított” beszélgetések az arculatnak megfelelően.

A műfaji keretek viszont tágulnak. Ma már erősen jellemzőek azok a folytatásos műsorok, melyek hétköznapi helyzetbe hozzák az előbb említett szereplőket. Itt a showman kevésbé fontos, gyakran hiányzik is. Betekinthetünk kedvenc sztárunk konyhájába, láthatjuk gyereknevelés közben, vagy elkísérhetjük egy buliba.

A valóságshow pedig az igazi kedvenc. Itt valamilyen különleges feladatot kell elvégezni, bennmaradni egy csapatban, illetve a kiesés ellen küzdeni. Ilyenek a beköltözős valóságshowk is.

Bármit is választunk a sör mellé, tegyük az tudatosan az online tv műsor segítségével.