Ezek a cserepeslemez előnyei

0
344
cserepeslemez

Megfizethető, igényes, egyszerűen megmunkálható tetőfedő anyagot keresel? Az elérhető árkategória napjainkban kiemelt jelentőséggel bír. Az építőanyagok egyre drágulnak, és a kivitelezési költségek sem lesznek alacsonyabbak. Ilyenkor sem kell azonban a minőségi végeredményről lemondani. A cserepeslemez remek alternatívát kínál mindazoknak, akik a hagyományos tetőfedő anyagok előnyös tulajdonságait ötvöznék a megfizethetőség és a hatékonyság kettősével.

A rendszerint 0,4-0,5 milliméter vastag hidegen hengerelt acélból készült cserepeslemez ideális választás tetőfedésre. Mivel a lemezek mindkét oldala horgonyzott, ezért a cink felületvédelem időtálló minőséget garantál. Ehhez műanyag bevonat is társul, javítva az időjárás viszontagságainak való ellenállás képességét.

A cserepeslemez olcsóbb tetőfedési megoldás, mint a hagyományos technológiák. Az igényes megjelenés ugyanakkor garantált, hiszen a hagyományos égetett cserepekre emlékeztető fajták is elérhetőek az aktuális kínálatban, így mindenki találhat elvárásainak megfelelő tetőfedő anyagot. Mivel az évek múlásával a tető cserére szorulhat, ezért ha ez aktuálissá válik, akkor megéri elgondolkodni azon, melyik alapanyag bizonyulna ár-érték arányban a leginkább megfelelőnek.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai kor vásárlói a korrekt árakon túl az időtálló minőséget is fontosnak tartják. A korrózióvédelemmel ellátott cserepeslemez nagy előnye, hogy rendkívül könnyű, ez pedig mind a szállítás, mind a mozgatás és a megmunkálás területén rendkívül fontos. Az épület tetőszerkezetét nem terhelő anyag gondoskodik arról, hogy maga a szerkezet is hosszabb időn keresztül ellássa feladatát. A könnyű anyag lehetővé teszi, hogy a napelemes rendszer telepítése is könnyebben megoldható legyen, hiszen a tető súlyával kevésbé kell számolni esetében.

A speciális kialakításnak és a méretre vágásnak köszönhetően a cserepeslemez a hagyományos tetőfedési megoldásokra hasonlít, így esztétikáját illetően sem hagy kívánnivalót maga után. Felhelyezése már csak kisebb súlyánál fogva is egyszerűbb. Ha gyors és hatékony munkát szeretnél, akkor érdemes ezt szakemberekre bízni, de akár laikusként is segítséget nyújthatsz. Az egyszerű használhatóság és mozgathatóság az építőanyagok területén kiemelt jelentőséggel bír. Érdemes tehát a választáskor olyan típusok mellett letenni a voksot, melyek praktikussági szempontokból is utolérhetetlenek. A cserepeslemez a korszerű építkezések alkalmával is előszeretettel választott alapanyag. Nem véletlen, hiszen korrekt áraival, megbízható minőségével tartós eredmény társul.