Mire érdemes figyelni a bérszámfejtés kiszervezésekor?

0
286
bérszámfejtés

Nem a könyvelés az egyetlen feladat, amit egy cégen belül a törvényi előírásoknak megfelelően kell elvégezni. A bérszámfejtés is egy rendszeresen felmerülő munka, amit csak a megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkező szakember tud elvégezni.

Szerencsére az előírásoknak megfelelően történő bérszámfejtés Budapest vállalkozásainak is elérhető. Ennek köszönhetően nem feltétlenül kell házon belüli megoldásban gondolkodni. Sokkal költséghatékonyabb, ha kiszervezzük a feladatot egy külsős cégnek. Ez esetben azonban nem árt odafigyelni néhány fontos dologra.

Kik végzik a bérszámfejtést?

Ha a bérszámfejtés kiszervezése mellett tesszük le a voksunkat, akkor több mindennek utána kell járnunk. Először is annak, hogy pontosan kik fogják elvégezni a feladatot. Megvan a szükséges végzettségük, ami feljogosítja őket a bérszámfejtésre? Van tapasztalatuk benne? Naprakészen ismerik a jogszabályokat és minden kérdésünkre tudnak válaszolni? Ha bármelyik kérdésre nem a válasz, akkor tovább kell keresgélnünk. A bérszámfejtés ugyanis csak akkor lesz megfelelő, ha olyanok végzik, akik értenek ahhoz, amit csinálnak.

Milyen feltételekkel jön létre az együttműködés?

Az előzetes egyeztetéskor nem árt tisztázni az együttműködés feltételeit, hogy biztosak lehessünk abban, a megfelelő céggel szerződünk le. Tisztázni kell például azt, hogy pontosan milyen bérszámfejtési munkákat tudnak átvállalni és azokat milyen határidővel, illetve milyen díjazással tudják teljesíteni. Szintén nagyon fontos kérdés, hogy a szakemberek felelősséget vállalnak-e a munkájukra és az esetleges NAV ellenőrzéseken képviselik-e a céget. Bármiben is állapodunk meg, szóról szóra mindent írásba kell foglalni!

A Next Accounting cég ékes bizonyíték arra, hogy a megbízható bérszámfejtés Budapest városában is elérhető. Náluk a megfelelő kvalitásokkal rendelkező szakemberek végzik a munkát, akik természetesen 100%-ban vállalják a felelősséget. Igény esetén a könyveléssel és a cégalapítással kapcsolatos teendőkben is készségesen segítenek.