Praktikus tippek mexikói utakhoz

0
189
mexikoi utazás

Az ország élénk kultúrának ad otthont. Tehát legyen valaki gasztronómia rajongó vagy egy egyszerű utazó, ha egy új úti célt keres, a maják és az aztékok egykori birodalmát mindenképpen érdemes felvennie a bakancslistájára. Mielőtt azonban elkezdene a mexikói utak között nézelődni, ajánlott megfogadnia néhány tippet.

Válassza az igényeinek megfelelő utat!

Mexikó izgalmas hely, ami rengeteg egyedülálló kulturális élményt és gyönyörű látnivalót kínál. Ugyanakkor, ha a mexikói utak kerülnek szóba, ki kell találni, hogy milyen utazási stílus lesz a legmegfelelőbb. Például lehet, hogy a barátaival inkább bulizni szeretnének, mint múzeumokat és történelmi helyszíneket látogatni, és akkor ez alapján érdemes választani a lehetőségek közül.

Tanuljon meg néhány alapvető spanyol szót!

Mexikóba utazva hasznos lesz, ha megtanul egy pár spanyol kifejezést. Néhány hasznos mondat, amit érdemes tudnia: Mennyibe kerül? Köszönöm. Sajnálom. Nem beszélek spanyolul. Ezekkel a tarsolyában könnyebben interakcióba léphet a helyiekkel.

Ne stresszeljen a biztonság miatt!

Van egy torz kép, amit a filmek és tévéműsorok alapján láttunk arról, hogy milyen Mexikó. De mint tudjuk, ezek nem takarják az igazságot. Ha mindig is kíváncsi volt milyen ez a lenyűgöző ország, akkor ne hagyja, hogy a sok kartell-sztori elriassza a felfedezéstől. Az USA állampolgárainak milliói vesznek részt évente mexikói utakon. Ettől eltekintve a mexikói kormány is erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a turisztikailag frekventáltabb területeket biztonságban tartsa. Mindössze ugyanolyan ébernek kell lennie, mint általában, és figyelnie kell a gyanús jeleket, amíg ott tartózkodik.

Fizessen pesóval!

Mexikóban nincs erős hitel- vagy bankkártya-kultúra, ha bármiért fizetni kell. Ráadásul a sok utcai bódé fontos része az ottani étkezési kultúrának, ezért érdemes készpénzt tartani magánál. Így nem fog azért kellemetlen helyzetekbe kerülni, hogy nem tud fizetni a megvásárolt dolgokért.

Ezeket a praktikus tippeket nem árt megjegyezni, ha a közeljövőben mexikói utakat tervez. Ha felkészül az utazásra, a lehető legtöbbet hozhatja ki belőle, és kevesebbet fog aggódni a logisztika és egyéb kérdések miatt.