Pofonegyszerű, mint a mosogatógép bekötés

0
305
mosogatogep bekotes

A mosogatógép gép bekötés nem tartozik a bonyolult feladatok közé. Mindössze a vízvételi és a leeresztő cső csatlakozási pontjának a kialakítása kíván némi szakértelmet egy vízszerelő részéről. Persze az sem kizárt, hogy már mi magunk is rendelkezünk az ehhez szükséges tapasztalattal.

Miért éri meg a mosogatógép bekötése saját kezűleg?

A válasz erre a kérdésre nagyon egyszerű. Mert ezt senki nem fogja ingyen megcsinálni helyettünk. Bár lehet, hogy kifogunk egy olyan akciót, amit úgy hirdetnek, hogy akciós mosogatógép ingyenes bekötéssel. Ebben az esetben már nagy eséllyel nem kell előkaparnunk a rég nem látott papagájfogót meg a kendert a mosogatógép bekötés miatt.

De mi van, ha mégsem kerülhetjük el az elkerülhetetlent? Mert ahogyan a szólás is tartja: „Magad uram, ha szolgád nincs!“

Az egész dologban a legnehezebb talán maga a gép és ebből sem mindegy, hogy milyennel van dolgunk. Mert létezik a beépíthető változat, amit eltakar pl. a konyhaszekrény ajtaja és van a különálló változat, amit egyszerűen csak be kell tolni a pult alá. A harmadik kategóriát az ún. asztali mosogatógépek alkotják, amik lényegesen kisebbek és inkább irodai étkezőkben használatosak, mint a háztartásokban. Tény, hogy aki egyszer „belekóstol” abba, amit egy mosogatógép kínál, az többé biztosan nem akar majd tőle megszabadulni.

Mire van szükség a mosogatógép bekötéshez?

Elsősorban egy vízvételi lehetőséget kell keresnünk, amit megtalálhatunk a mosogatótálca alatt. Egyszerűen csak csatlakoztatnunk kell a hideg víz fali kiállásához, amit már előkészített a vízszerelő, vagy magához a csaptelephez. Az előbbi mindenképp egy elegánsabb és elterjedtebb megoldásnak számít. A szifonon, ami a lefolyóba vezet, szintén szükség van egy kiállásra, mert erre köthetjük rá a lefolyó csövet egy csőfogó vagy papagájfogó segítségével. Bekötés előtt ellenőrizzük a mellékelt csövek hosszát, hogy elérnek-e a csatlakozási pontokig. A gépből távolítsunk el minden csomagoló anyagot és rögzítő szalagot. Töltsük fel a sótartályt, tegyünk bele egy tablettát, dugjuk be a konnektorba és mossuk tisztára a berendezést egy program elindításával.