Softshell anyag mosása: így csináld jól

0
338
softshell anyag mosasa

A különböző anyagok, textilek fontos szerepet játszanak a mindennapjainkban, hiszen többek között ruhák, illetve törölközők formájában is használjuk őket. Nagyon fontos azonban, hogy rendszeresen mossuk, tisztítsuk ezeket, ugyanis csak így maradnak hosszútávon is higiénikusak.

Hogy történik helyesen a softshell anyag mosása? Tarts velünk, és kiderül!

A softshell anyag mosása egy kis odafigyelést igényel

Tény, hogy nem annyira népszerű, mint mondjuk a pamut, de a softshell anyag is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez pedig nem is meglepő azt tekintve, hogy számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amiért nagyon lehet szeretni.

A belőle készített ruhadarabok rendkívül kényelmes és praktikus viseletet nyújtanak. Amellett, hogy strapabírók, kiválóan szellőznek, ezen kívül pedig a szélnek és a víznek is ellenállnak. Ebből kifolyólag főleg túrázáshoz, illetve sportoláshoz használt ruhákat készítenek belőle.

A softshell anyag mosása nem bonyolult, de azért oda kell figyelni néhány dologra. Először is fontos tudni, hogy nem szabad mosóport, illetve öblítőt használni, mert azok negatívan befolyásolják az előnyös tulajdonságait. A megoldás a speciális mosószer alkalmazása.

Hasznos tippek a törölköző mosáshoz

Nemcsak a ruha, hanem a törölköző mosás is tartogathat nem várt kihívásokat. A törölközőink tekintetében is fontos, hogy a textil megőrizze a puhaságát, illetve a színét. Ugyanakkor gyakran pont az ellenkezőjét tapasztalhatjuk, vagyis azt, hogy néhány mosás után durva tapintásúak lesznek, és még a színük is kifakul.

Semmi gond, ezt ugyanis könnyen elkerülhetjük 1-2 ügyes praktika alkalmazásával. Bár nincs semmi akadálya annak, hogy a törölköző mosást 40 vagy akár 60 Celsius fokon végezzük el, jó tudni, hogy nem szerencsés, ha így járunk el. A magas hőmérséklet ugyanis kedvezőtlenül befolyásolja az anyag puhaságát. Ugyanez igaz akkor is, ha úgy szárítjuk meg, hogy kitesszük a tűző napra vagy rárakjuk a radiátorra. Öblítő helyett pedig használjunk ecetet, az ugyanis segít a színmegtartásban.