Csakratisztítás reikivel

0
294
gassho

Egy-egy keményen átmulatott éjszaka után bizonyára mindenkiben felmerül az igény az egyensúly helyreállítására. Egyesek ilyenkor kifejezetten negatív érzelmeket is átélhetnek, például félelmet érezhetnek az élettől, különböző fájdalmakkal küzdhetnek, áldozat szerepbe kerülhetnek, vagy éppen önzőségre, erőszakra is hajlamosak lesznek.

A csakratisztítás a reiki rendszerének új szemléletű technikája, ami a felborult egyensúlyi helyzetben megnyugvást, békét, rendet teremthet. Ma már széles körben elterjedtek a csakrákhoz kapcsolódó gyakorlatok, leginkább a jógában találkozhatunk velük, de a Jikidenreiki kezelésekben is hatékonyan alkalmazzák őket. Nézzünk meg belőlük néhányat.

A csakra légzéshez a legalkalmasabb a törökülés. A két tenyér összetételével fókuszáljunk az elménkre és a szándékunkra. Lassan felemelve a kezünket, kapcsolódhatunk a reiki energiához, majd a tenyereket felfelé nézve a térdre fektetve vegyünk mély lélegzetet, majd lélegezzünk egyenletesen, ezzel biztosítva az energiaáramlást. A különböző csakrákon felváltva lélegezve, a tenyeret újra összetéve fejezzük be a gyakorlatot.

A reiki aura tisztítás pontosan így kezdődik. Amikor törökülésben, tenyérrel felfelé érezzük a reiki energiát, ahogy a korona csakrán át szétterjed a testünkben, egymás után vizualizáljuk a mester és az erő szimbólumot 9-szer. A reikit fehér ködként belélegezve és az energiát az Univerzum irányába kiterjesztve végződik a gyakorlat.

Ha az átjáró csakrát szeretnénk aktiválni, akkor az egyik kezünket azon kell tartanunk, a másikat pedig a korona csakrán. Fókuszáljunk 5 percig, majd helyezzük át a kezeket a korona csakra és a harmadik szem csakra párosra.

A reiki tanulásával hatékonnyá teheted önmagad és mások kezelését is, mindebbe egy reiki tanfolyam során beavatást nyerhetsz, ami nagyon sokat segíthet terheltebb hétköznapjaid során.