Modern falfestés ötletek és tippek a nagy munkához

0
522

Az interneten modern falfestés ötletek valóságos garmadáját találjuk – és talán mi magunk döbbenünk meg a legjobban a tényen, miszerint ezek a technikák, bonyolultnak tűnő módszerek akár saját kezűleg is könnyedén megvalósíthatók, ráadásul mindenféle tapasztalat hiányában is. Nem kell profi falfestőnek lenni ahhoz, hogy a projektet sikerrel zárjuk, azonban van néhány olyan fontos szabály és előkészület, amire mindenképpen fokozott figyelmet kell szentelnünk.

Modern falfestés ötletek – az egész lakás átalakul

Hihetetlen, mégis igaz: egy kis festék csodákra képes! Ha nincs most lehetőségünk egy nagyobb lélegzetvételű lakásfelújításra, viszont szeretnénk új energiával feltölteni a környezetünket, a lehető legegyszerűbb és legjutányosabb módja ennek a falak átfestése. Ha pedig nem félünk a kreativitásunkat is megcsillogtatni egy kicsit, akkor profikat megszégyenítő, bámulatos eredményeket érhetünk el, amellyel az egész otthonunk dizájnját felfrissíthetjük.

Modern falfestés ötletek – az előkészületek nagyban befolyásolják a végeredményt

A festést megelőző munkafolyamat nem csupán a bútorok biztonságos elpakolását, az egyes felületek (például a padló) letakarását foglalja magába. A falakat is megfelelő állapotba kell hoznunk ahhoz, hogy a későbbiekben a festés beváltsa a hozzá fűzött reményeinket. Ha a falak ugyanis azt igénylik, glettel ki kell javítsuk a repedéseket, sérüléseket, illetve a festés előtti alapozásról sem feledkezhetünk meg.

Szobafestés házilag – izgalmas és szórakoztató tevékenység

Ha a szobából mindent eltávolítottunk, lefedtünk fóliával és már a falakra felvitt alapozóréteg is megszáradt, akkor végre elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy ecsetet ragadjunk. A szobafestés házilag viszonylag gyorsan kivitelezhető munkafolyamat, azonban mégsem érdemes elkapkodni a dolgot. A választott színnel óvatos, mégis határozott mozdulattal fessük át a falakat, figyelve arra, nehogy kihagyjunk egy-egy nehezen megközelíthető sarkot, eldugott részt. Először a szoba sarkait, illetve a szegélyek körüli részt fessük át. Ebben a fázisban érdemes ecsettel dolgozni. Ha e precíz munkával megvagyunk, a maradék munkafelületnél már használhatunk hengert is.