Webáruház bérlés vagy készítés: melyikkel járok jobban?

0
216
webáruház készítés

Aki webáruház indítását tervezi, egyaránt választhatja a webáruház készítés, illetve bérlés lehetőségét. Hogy kinek melyik megoldás lenne megfelelő, az elsősorban egyéni preferenciák függvénye.

Mindkét lehetőséghez kapcsolódnak érvek és ellenérvek. Érdemes alaposan átgondolni a hosszú távú terveinket és a rendelkezésünkre álló erőforrásokat, mielőtt elköteleződnénk bármelyik szolgáltatás mellett. Így biztosan olyan döntést hozunk, ami a vállalkozásunk fejlődését szolgálja.

A webáruház készítés előnyei

 • Az elkészült webáruház az indulástól kezdve teljesen a sajátunk lesz.
 • Ebből következik az is, hogy teljes mértékben szabad kezet kapunk az ötleteinket illetően, bármilyen egyedi kérés és funkció könnyen kivitelezhetővé válik.
 • Nem kell rendszeresített havi kiadással számolnunk.

A webáruház készítés hátrányai

 • A költségek magasabbak lehetnek, mint bérlés esetében.
 • Egy webáruház folyamatos karbantartást igényel. Ez időt, energiát és anyagi erőforrást igényelhet, különösen abban az esetben, ha a webáruház egyedi funkciókkal rendelkezik.
 • Nehéz lehet kiválasztani egy valóban megbízható fejlesztő csapatot a feladat elvégzésére. Sajnos gyakran megesik, hogy a webáruház nem a megbeszéltek szerinti minőségben, vagy nem az előre lefektetett időkereten belül valósul meg.

A webáruház bérlés előnyei

 • A webáruház bérlése kedvezőbb kezdőköltésekkel járhat, így az indulás kevésbé terheli meg a pénztárcánkat.
 • A bérlési szolgáltatás általában magában foglalja a karbantartást és a frissítéseket, így nem kell aggódnunk a szoftverek és a bővítmények miatt.
 • Bármilyen technikai problémába ütközünk, a bérlést kínáló szolgáltató azonnal a segítségünkre siet, ami nagyon hasznos lehet, ha nem vagyunk jártasak a webfejlesztésben vagy az üzemeltetésben.

A webáruház bérlés hátrányai

 • A bérelt webáruházak általában limitált testreszabási lehetőségeket kínálnak, ami gátat szabhat az egyedi, kreatív igények megvalósításának.
 • Ezáltal az egyedi fejlesztésekre vonatkozó kéréseink mindenképpen plusz anyagi terhek mellett valósíthatók meg.
 • A bérelt webáruházak használatáért rendszeres éves vagy havi díjat kell fizetnünk. Van olyan vállalkozó, aki nem kedveli az ilyen jellegű kötöttségeket, és inkább kifizet egy egyszeri nagyobb összeget ennek elkerülésére.

Összegzés

Mint látható, webáruház készítés esetén egyéni igényeket és funkciókat hozhatunk létre, és a felület teljes mértékben a vállalkozásunkhoz igazítható. Azonban mindez meglehetősen időigényes folyamat, és technikai ismeretekre vagy egy webfejlesztő segítségére is szükségünk lehet a megvalósításhoz.

A webáruház bérlése során egy már létező webáruház platformot használunk, amit egy szolgáltató üzemeltet. Ezt kihasználva sokkal gyorsabban elindíthatjuk online üzletünket és nem kell foglalkozunk a fejlesztési folyamatokkal.

A döntés tehát attól függ, hogy mennyire fontos az egyediség,hogy milyen gyors ütemben szeretnénk piacra kerülni a termékeinkkel,  és hogy mekkora indulóköltséget engedhetünk meg magunknak. A Viltor webáruház bérlését 20 napig ingyen is ki lehet próbálni. Ez lehetőséget ad arra, hogy betekintést nyerjünk a szolgáltatás működésébe és összevessük azt a személyes igényeinkkel, illetve a vállalkozásunk céljaival.