Tényleg megoldható a weboldal készítés elfogadható áron?

0
302

Mitől függ egy weboldal ára 2023-ban?

Rengeteg szempont van, ami meghatározza, hogy mennyibe kerül egy weboldal létrehozása. Először is el kell döntened, hogy önerőből állsz neki a weboldal készítésnek, vagy felbérelsz egy webfejlesztő csapatot, akik több évnyi tapasztalattal rendelkeznek szövegírás, webdesign, SEO, online marketing és weblap/webáruház készítés terén.

Nyilván az utóbbi opció sokkal előnyösebb, mert gyorsabban kapsz kézhez egy értékesítésre kész weboldalt, ami egyszerre lesz felhasználóbarát és esztétikusan egyedi. Mindkét esetben vannak állandó fix költségek, amik beletartoznak egy weboldal létrehozásába és üzemeltetésébe.

Ilyen például a domain név regisztrációja és a tárhely szolgáltatás megvásárlása, viszont ezek elhanyagolható összegek, mindössze évi 20-30 ezer forintból megoldhatóak. További extra kiadást jelenthet az, ha zárt forráskódú tartalomkezelő rendszert szeretnél használni, fizetős SSL/TLS tanúsítványt akarsz aktiválni, vagy éppen prémium sablont / bővítményeket kívánsz aktiválni az oldaladon.

Azt azonban tudnod kell, hogy bár egy webfejlesztő csapat nem a legolcsóbb mulatság, mégis rengeteg bajtól, problémától mentenek meg téged, profin összerakott weboldalt készítenek és rengeteg időt spórolnak meg számodra.

Mennyibe kerül egy weboldal?

Egy jól felépített WordPress weboldal 250.000 forinttól indul, ami akár 500.000 forintig vagy még tovább emelkedhet attól függően, hogy mennyi egyedi fejlesztésre van szükséged. Webáruházaknál tovább bonyolítja a helyzetet, hogy léteznek bérelhető webshop motorok is, amelyek havi díjas szolgáltatások, ezáltal sokkal kevesebb anyagi befektetéssel létrehozhatunk egy webáruházat, amiért viszont előre megszabott havi díjat kell fizetnünk rendszeresen.

A weboldal készítés árak tehát összetett kategóriát képeznek, de mi leginkább a WordPress CMS rendszert ajánljuk, ami nyílt forráskódú, ingyenesen használható és könnyen elsajátítható a kezelése. Amennyiben részletes árajánlatra vagy kíváncsi, lépj kapcsolatba a Kiszervezett Marketing Kft. szakembereivel.