Műlencse műtét vélemények 3 celebtől – Ők is átestek már rajta!

0
50

A többség a szemmel, a látással kapcsolatos műtétekre úgy gondol, mint egy rendkívül veszélyes, és nagy kockázatú beavatkozásra. Természetesen, ez részben igaz, viszont a legtöbb azon múlik, hogy mennyire tapasztalt szakembert, és mennyire felszerelt rendelőt választunk például a műlencse-beültetéshez. A mintegy félórás beavatkozás sok hírességnek könnyítette meg az életét – cikkünkben az ő véleményüket, tapasztalataikat olvashatod a műlencse műtétről.

Bódi Guszti korábban csak napszemüvegben tudott fellépni

A mulatós koronázatlan királyát, Bódi Gusztit keveseknek kell csak bemutatni. A Fekete Szemekkel fergeteges hangulatot teremtő zenésznek már régóta gondot okozott, hogy romlik a látása, és a kialakulóban lévő szürkehályog miatt kénytelen volt sötét napszemüveget viselni a fellépésein. Leginkább az zavarta, hogy nem látta élesen közönségét. Végül feleségével közösen döntöttek amellett, hogy mind a ketten megműttetik a szemüket.

A zenész egyfókuszú műlencsét kapott, szemének anatómiai sajátosságai miatt, így az olvasáshoz a műtét után is szemüveget kell viselnie, de távolra a műtét óta kiválóan lát. Feleségének, Margónak trifokális műlencsét ültettek be, neki egyáltalán nincs szüksége szemüvegre a beavatkozás óta.

Anger Zsoltot a munkájában és a hobbijában is zavarta egyre romló látása

A színész és rendező Anger Zsoltot sokan ismerhetik az Aranyélet című magyar sorozatból. Zsolt látásjavító szemlencse műtéten esett át, elmondása szerint pedig egyáltalán nem volt kellemetlen a beavatkozás. A műtőből kilépve még üzenetet is tudott küldeni kedvesének. Azóta már azt is nehezen képzeli el, hogy valaha is szemüveges volt.

A műtét előtt attól tartott, hogy később idegentest érzése lesz, de ez az aggodalma is alaptalannak bizonyult. Ráadásul korábban annyira zavarta már a szemüvegek folytonos cserélgetése, hogy remek befektetésnek látta a műtét vállalását.

Kökényessy Ági szemén szürkehályog kezdett kialakulni

Egyik legismertebb szinkronszerepének – a Jóbarátok Racheljének hangját adta – köszönhetően egész Magyarország fülében cseng Kökényessy Ági hangja. A színésznő egész életében rövidlátó volt, de – ahogy az gyakran előfordul a kor előrehaladtával – közellátása is romlásnak indult. 2014-ben döntötte el, hogy lézeres szemműtét alá veti magát, ám a kezdődő szürkehályog miatt a beavatkozást nem tudták végrehajtani.

Mivel karrierjének is gátat szabott egyre romló látása, végül vállalta trifokális műlencse műtétet. Bár nagyon félt a beültetéstől, végül elégedetten hagyta el a rendelőt, és néhány nap után élesebb lett a látása, mint bármikor azelőtt.

További műlencse műtét véleményeket Dr. Nagymihály Attila szemész szakorvos weboldalán olvashatsz. Mind a három ismert szereplő esetében komoly konzultáció előzte meg a műtéteket, valamint egy egyhónapos utólagos kúra a kifogástalan gyógyulás érdekében. Egyikük sem bánta meg a beavatkozást, ráadásul munkájukban és hobbijukban is ismét kiteljesedhetnek.