Mit kell tartalmaznia egy álláshirdetésnek?

0
427
álláshirdetés tartalma

Egy álláshirdetésnek vannak kötelező elemei, melyekről nem szabad megfeledkezni. Egy hirdetés megírásakor persze annak írója sok tekintetben szabad kezet kap, de nem árt odafigyelni pár fontos dologra.

Egyrészt a hirdetésnek szüksége van egy címre, az állás címénél kerülni kell a szakzsargont vagy a belső címek használatát. Lehet, hogy ezek a szervezeten belül mindennaposak, de ne gondoljuk azt, hogy mások is érteni fogják. Az állás címének megfogalmazásakor gondoljunk arra, hogy ha ilyen állást keresnénk, mit írnánk a google-ba. Az olyan álláshirdetéseket, melyek iparági szabványos címeket használnak, nagyobb valószínűséggel látják, ezért nagyobb valószínűséggel többen jelentkeznek az ilyen hirdetésre.

Rövid és tömör legyen

A cím után fogalmazzuk meg röviden és tömören, hogy mit is takar ez a szerepkör. Mitől olyan nagyszerű ez az állás, miért szeretnének az álláskeresők a cégnél dolgozni. A kérdést a jelöltek szempontjából vizsgáljuk meg. Mit értékel a célközönség a legjobban? – tegyük fel magunknak a kérdést és válaszoljuk őszintén, röviden, frappánsan rá. Ha nem tudjuk a pontos választ, vagy épp nem tudjuk megfogalmazni, kérdezzük meg az alkalmazottakat, hogy mit szeretnek a munkájukban és a vállalatban. A kapott információkat pedig nyugodtan felhasználhatjuk az álláshirdetésben.

Ezzel a pár mondattal megragadjuk az olvasó figyelmét, ilyenkor a jelöltek már el is képzelhetik magukat a szerepkör betöltésében. Legyünk konkrétak, használjunk rövid mondatokat.

Végül pedig mindenképp írjuk le, hogy mit várunk el a leendő munkavállalótól, ezért cserébe mit kínálunk, a munkavégzés helye is fontos, mint ahogy az is, hogy hogyan és milyen határidővel lehet jelentkezni az adott állásra.

Az sem mindegy, hogy hol hirdetünk állást. Tegyük ezt olyan helyen, ahol az álláskeresők is jelen vannak. Hiszen, ha a job, munka, állás szavak bármelyikét beírjuk a keresőbe, több százezer találatot is kapunk. Ezeket senkinek se ideje, se energiája átböngészni. Ideális hely az álláshirdetések feladására a Lépés Magazin oldal, ahol ezt ingyenesen meg lehet tenni. Érdekes, szórakoztató tartalom és hirdetések is várják az ide látogatókat.

Állás Kalauz