A megfelelő színű szövet kiválasztása a bútorokhoz

0
301
bútorszövet szín választás

A megfelelő bútorszövet kiválasztása nehézkes folyamatnak tűnhet. Az első dolog, amire szüksége van, egy elképzelés arról, hogy mennyit szeretne költeni, ki fogja használni, és hogyan szeretné ápolni. Ezután elkezdhet gondolkodni az olyan szórakoztató dolgokon, mint a szín és a dizájn. Ezen a héten adunk néhány tippet és tanácsot a szövet színének kiválasztásához. Biztos akar lenni benne, hogy a megfelelőt választja, mivel ez a bútor költségvetésének nagy részét képezi; legyen szó akár egy egyedi bútorról, akár egy szék átalakításáról, például egy karosszékről vagy egy étkezőszékkészletről.

Hogyan kezdjen hozzá a megfelelő szín kiválasztásához?

Egy jó kiindulópont ennek megértéséhez a színkör használata. A színkerék megmutatja, hogyan kombinálódnak, keverednek és kontrasztolódnak természetes módon. 12 szín és három kategória létezik: elsődleges, másodlagos és harmadlagos. Az elsődleges színek a piros, a sárga és a kék. Minden más szín e három szín kombinációja.

Hogyan válasszuk ki az egymást kiegészítő színeket?

A komplementer színek olyan színek, amelyek a színkörön egymással szemben helyezkednek el. Ilyen például a kék és a narancs, a piros és a zöld, a sárga és a lila stb. Az egymást kiegészítő színsémák nagyfokú kontrasztot hoznak létre. A szék szövetkialakítása jól mutatja, hogy az olyan kontrasztos színek, mint a sárga és a lila, hogyan működnek együtt.

Azt szeretné, hogy a bútordarabja kiemelkedjen vagy beleolvadjon?

Azt szeretné, ha a bútorai drámai különbséget tennének egy helyiségben? Ez lehet egy statement szárnyas szék egy társalgóban vagy egy egyedi készítésű pad egy előszobában. Merész hangsúlyt teremthet, ha élénk színű kárpitanyagot választ. Például ezek az egyedi készítésű étkezőszékek és padok, amelyeket zöld, narancssárga, kék és rózsaszínű luxus bársonnyal kárpitoztak. A székek és a pad két funkcióval rendelkeznek, hogy az étkezőasztal körül üljenek, valamint más helyiségekbe, például hálószobába és irodába is. Az ügyféllel együtt dolgoztunk azon, hogy megfelelő színeket válasszunk, amelyek minden helyiségbe illenek, valamint együtt működnek, amikor együtt vannak az étkezőben.

A merész szín kiválasztásának egyik lehetséges hátránya, hogy a későbbiekben nehezebb lesz a szobasémát e szín köré áttervezni.

Alternatív megoldásként, ha nem szeretné, hogy a bútorok olyan merészen mutassanak, válasszon világos színeket, de legyen óvatos, és gondoljon arra, hogy ki fogja használni őket. A világosabb szöveteken hamarabb megjelennek a foltok, ezért ha a halvány színeket szereti, győződjön meg arról, hogy mosható vagy, előkezelt a foltok ellen.

Jó középút a szürke vagy szürkésbarna szövet. Ráadásul mindkettő könnyen beilleszthető szinte bármilyen színösszeállításba, és elég sötét ahhoz, hogy elrejtse a foltokat és a foltokat. Ezután például élénk kiegészítőkkel, például színes párnákkal és huzatokkal színesebbé teheti a terítőt. Amelyek viszonylag könnyen cserélhetők a jövőben, ha úgy dönt, hogy megváltoztatja a színsémát.

Rengeteg különböző módja van annak, hogy kiválassza a megfelelő színkombinációt a bútoraihoz…

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek a megfelelő színű szövet kiválasztásában.

Segítségre van szüksége a szövet kiválasztásában egyedi ülőgarnitúra, pad, bárszék vagy esetleg szék átalakításához? Szívesen adunk útmutatást és tanácsot: ezustfotel.hu