Egészségesebb alternatíva? Itt az ammóniamentes hajfesték!

0
234
ammóniamentes hajfesték

Világszerte egyre népszerűbbé válnak az ammóniamentes termékek azok körében, akik fontosnak tartják a szépségápolás természetes és egészségesebb megközelítését. Ezek a mentes készítmények különösképpen a hajfestékek területén emelkednek ki, mivel sokan szeretnék a hajuk és a fejbőrük károsodása nélkül a hajszínüket megváltoztatni. Olvass tovább és tudj meg többet az ammóniamentes hajfestékekről és azoknak előnyeiről.

Az ammónia tartalom veszélyei

Ahhoz, hogy megtudjuk miért is érdemes az ammóniamentes termékek mellett dönteni, először is beszéljük át, hogy mi is az az ammónia és milyen káros hatásai vannak. Az ammónia a nitrogén és a hidrogén vegyülete, melyek, ha vízzel érintkeznek ammónium-hidroxid keletkezik. Pontosan ez az oka annak, hogy amikor felvisszük a hajunkra a készítményt és a hajfesték gyakran közvetlen érintkezésbe kerül a fejbőrrel, hatására „jobb esetben” csak irritáció alakul ki, rosszabb esetben azonban allergiás reakcióhoz is vezethet. Gyakori, hogy a használatát követően kipirosodik a bőr, viszket vagy akár égető érzést is kelt, valamint még felmerülhet az ammónia kipárolgás problémája is, mely a szemeket, a torkot, az arcüreget és a tüdőt irritálhatja.

Az emberi tényezőkön túl, az ammónia káros hatással bír az állat- és növényvilág számára is, így, ha szeretnénk környezettudatosak lenni, akkor erős vegyi anyagokat nélkülöző, ammóniamentes termékeket, hajfestékeket választunk.

Az ammóniamentesség ereje

Az ammóniamentes hajfestékek nem tartalmaznak annyira veszélyes anyagokat, mint az ammónia, ezáltal kíméletesebbek a hajhoz és a fejbőrhöz is, mint a hagyományos társaik. A mentesség előnye, hogy a festékek kifejezetten az enyhébb formulákra, összetevőkre fókuszálnak, így kevésbé károsítják a hajat és annak is kevesebb a valószínűsége, hogy kiszárítja vagy irritálja a fejbőrt.

Legnagyobb előnyük, hogy az ammóniamentes hajfestékek általában természetesebb összetevőket tartalmaznak, mint például növényi kivonatokat és tápanyagokat, ezáltal hozzájárulva a hajkorona hidratáltságához és ragyogásához. Emellett ezek a komponensek gyakran segíthetik a hajat az oxidációs stressz elleni védekezésben és a haj egészségének megőrzésében is. Ráadásul, alkalmazásuk közben nincs jelen a szúrós szag, mely károsíthatja a légzőszerveket.

Használatuk épp olyan egyszerű, mint a hagyományos társaiknak. Fontos azonban, hogy mivel az ammóniamentes hajfestékek megemelik a közeg pH értékét és egy lúgos, lágyító környezetet hoznak létre, a pigmentjei is alacsonyabb kémhatással képesek bejutni a haj szerkezetébe. Ebből kifolyólag nem károsítják annyira a hajszálakban található értékes keratint és a természetes nedvességet, viszont kicsit gyorsabban kopnak.

Találj kiváló alternatívát az ammónia tartalmú termékek helyett az Echosline ammóniamentes hajfestékei között és gondoskodj hajad szépséges színéről kevésbé káros módszerekkel!