Melyek most a legjobb társasok?

0
440
társasjáték

A legjobb társasok egyszerre tanítanak és szórakoztatnak, megajándékoznak a felhőtlen játék örömével, összehozzák az embereket és alkalmasak a szabadidő minőségi eltöltésére. A játékospolcon helyet kapó készletet időnként érdemes felfrissíteni egy-egy népszerű darabbal. Nézzük meg, melyek a legmenőbb társasok napjainkban!

Ezek a legnépszerűbb társasjátékok jelenleg

Amikor új társasjáték beszerzésére kerül a sor, nehéz dönteni egyik vagy másik mellett. Ennek megkönnyítése érdekében érdemes az internetről inspirálódni és áttekinteni az aktuális sikerlistákat. A Gémklub társasjáték webáruház szerint ezek most a legjobb társasjátékok.

A weboldal a leginkább populáris 50 társasjátékot listázza ABC-sorrendben, a toplista a hazai és nemzetközi eladási statisztikák, valamint a játékosok visszajelzései alapján készült. Természetesen folyamatosan frissül és helyet kaptak rajta a már klasszikusnak számító modern társasjátékot is. No, de jöjjenek is azok a társasok, amelyeket kár lenne kihagyni!

Ezeket érdemes beszerezni

A Dixit társasjátékban egyszerre keverednek a művészetek, az érzelmek és a gondolatok. A Dixit a festményeken keresztül próbálja arra sarkallni a játékosokat, hogy feltárják gondolataikat egy-egy alkotásról. Ennél azonban jóval összetettebb: a különleges szabályok és az ismétlődő fordulók során lehetőség adódik arra is, hogy a résztvevők megismerkedjenek egymás látásmódjával.

Az Azul nevű társasjáték már 8 éves kortól játszható, 2018-ban pedig az év társasjátéka díjat is sikerült elnyernie. Népszerűségének egyik oka a könnyű tanulhatóság és az egyszerű szabályrendszer, a másik pedig a gyönyörű csempék, amelyekből esztétikus sorokat és oszlopokat lehet alkotni. A játéknak több része is elérhető, amelyekben üvegcsodákkal és pavilonokkal lehet ismerkedni.

Az egyik legizgalmasabb játék a Bang!, amely a vadnyugaton játszódik. A játék során a banditák célja a seriff lelövése, amelyet a seriff segédje próbál megakadályozni, a renegátok pedig azt szeretnék, ha rajtuk kívül mindenki elhullana. A rejtélyt csak fokozza, hogy egyik játékos sem tudja a másikról, hogy milyen szerepben tetszeleg. A karakterek mellé ráadásul különleges fegyverek és eszközök is kapcsolódnak, még inkább emelve ezzel a hangulatot. A játék rajongóinak a hozzá kapcsolódó kiegészítőket is érdemes beszerezni.

A Szókapocs egy könnyed asszociációs játék, amely már 7 éves kortól játszható és mintegy 2-6 játékos számára nyújt élményeket. Lényege, hogy szópárokat kell megfejteni, ebben pedig a résztvevők egyszavas kifejezésekkel segítik egymást. Kooperatív játék, amely fejleszti a szókincset és a kreativitást. A játékidő rövid, mindössze 10-15 perc, de annál mókásabb.

A Fedőnevek egy csapatjáték, amelyben két csoport játszik egymás ellen, akár 8 fő bevonására is alkalmas. Az asztalon elhelyezkedő szavakat kell kitalálni a csapatnak, az asszociációk és a találgatások pedig számos humoros helyzethez vezetnek. Értetlenkedés, vicces arcok és sok-sok nevetés – ezt nyújtja a Fedőnevek játék.

Társasból egyszerűen nem lehet túl sokat birtokolni, hiszen mindig van mivel bővíteni a palettát. És Te tudod már, mivel egészítenéd ki meglévő készletedet?